Grip op uw facilitaire kosten: in 5 stappen naar professioneel contractmanagement

Binnen veel organisaties worden (facilitaire) contracten ad-hoc gemanaged (lees: niet gemanaged). Contracten lopen al jaren, condities zijn verouderd, bedragen niet meer marktconform en eigenlijk weet niemand hoe “het” precies zit. De rekeningen worden ondertussen wel gewoon betaald. De sturing op contractcondities vindt pas plaats als er, volledig zichtbaar, en echt iets misgaat. Hoe voorkom je dit patroon en waar te beginnen? Hieronder een aantal basisstappen die u kunnen leiden naar professioneel en gecontroleerd contractmanagement.

Meer lezen

30% besparen door collectieve inkoop: 7 tips

Als kleine, middelgrote of grote organisatie koopt u regelmatig in. U gebruikt (veel?) eenvoudige dagelijkse kantoorzaken zoals printpapier, toner, plakband en pennen maar ook koffie, soep en melkpoeder. En denkt u ook eens aan toiletpapier, handdoekjes en zeep.

Waarschijnlijk koopt u in bij een vaste partij, al dan niet online. Uw totale kosten lopen al snel op. Daarom heeft u (in het betere geval) prijsafspraken gemaakt waardoor u minder betaalt dan de reguliere klant.
Maar… wist u dat de kans groot is dat u nog steeds teveel betaalt?

Meer lezen

Facilitair besparen zonder pijn: 8 tips

In veel organisaties wordt er (veel?) meer geld uit gegeven aan facilitaire zaken dan nodig is. Zo worden bijvoorbeeld kantoorartikelen te duur ingekocht, worden er onderhoudskosten op basis van verouderde contracten gefactureerd (en betaald) terwijl de dienst niet meer nodig is of zelfs niet eens meer wordt geleverd. Echt, het komt veel voor! Ook worden contracten door het ontbreken van contractmanagement vaak stilzwijgend verlengd tegen verouderde niet-marktconforme prijzen. En… wanneer heeft ú voor het laatst de werkelijk in gebruik zijnde softwarelicenties geteld en vergeleken met het aantal op de factuur/SLA van uw softwareleverancier? De boodschap van dit artikel: geef niet meer uit dan nodig!
Meer lezen

Contractbeheer op orde: 11 tips

Het is weer zomer. Het is rustig op de werkvloer en de dagelijkse hectiek heeft plaatsgemaakt voor wat ruimte.
De zomer leent zich bij uitstek om (in organisaties) op te ruimen. Oude bestanden worden weggegooid, kasten leeggehaald en mappen worden uitgeplozen. Deze noodzakelijke opruimacties worden uitgevoerd om zo in september weer met een schone lei en met duidelijk overzicht van start te gaan..!
Meer lezen

Besparen: de facilitaire scan

MVDB participeert in de Facilitaire Coöperatie. Vanuit deze coöperatie, bestaande uit een groep enthousiaste facilitaire specialisten, bieden wij u de mogelijkheid voor het afnemen van onze gratis facilitaire scan.

Door middel van een scan van uw huidige facilitaire contracten kunnen wij u een prognose geven van de mogelijk realiseerbare besparingen.

Meer lezen

Blog nr.1

Hier de eerste test-versie van mijn blogpagina. Het werkt! Komende tijd zal ik proberen hier interessante stukjes te schrijven over mijn werk of over nieuwe ontwikkelingen waarmee we van doen hebben… Tot snel!

MVDB – Marcel van den Bergh